Endnu en aflægger til de ferske vande: Deltog som instruktør på den årlige aktivitetsdag for elever fra 5.klasser i Nordsjælland.

Et glimrende arrangement, hvor elever fra regionens skoler mødes på Magleblikskolen i Frederiksværk og herfra kører ud til en masse aktiviteter. Hver elev kan vælge at prøve to ting, og det er de lokale foreninger, som stiller med instruktører, så det giver et meget bred og varieret udbud med bl.a. golf, kajakroning, skydning, orienteringsløb, diverse boldspil…..og altså lystfiskeri.

Jeg brugte en times tid på at klargøre 12 polestænger med synk og modhageløse kroge. Det første på grund af en kraftig blæst, der gjorde det lettest at fiske ved bunden og det andet for at slippe for besøg hos læge eller skadestue. Jeg kan kun anbefale modhageløse kroge, når man fisker med børn.

Ladegårdssøen, som vi skulle fiske i, har en stor bestand af småskaller, så ungerne fik et bæger med majs og blev fordelt rundt i læsiden af søen. En af pigerne fik straks en skalle på land, og på det første hold lykkedes det næsten alle at fange fisk.

I pausen mellem de to hold skulle der først klares et par fuglereder, hvorefter jeg listede ned til et lille vandhul bag vores klubhus, hvor jeg fik et par skaller og en suder, som det næste hold kunne starte med at kigge på, hvorefter vi tog endnu en runde med stort set samme udbytte.

Dejlig dag, hvor jeg er sikker på, de alle fik nogle oplevelser med hjem. Vi fik også talt om at tage fisk med hjem, og om det unødvendlige i at slå fisk ihjel, som man efterfølgende ikke har lyst til at spise alligevel. En enkelt drog dog hjem med tre små skaller, som han mente hans mor kunne og ville omdanne til fiskefrikadeller. Det kommer der måske ikke så meget ud af, men trangen til at have de synlige beviser på sine bedrifter med hjem er jo stærk i den alder. Vi andre kan efterhånden bedre klare os med kun et foto 😉