Fredag aften gik turen mod Vestsjælland. Med i bilen var August, som med held havde været med på en tilsvarende nattur året før og nu håbede på at gentage succesen.

Sidste år var vi på Røsnæs, og spørgsmålet var nu, om vi skulle vælge samme sted igen, for i løbet af dagen havde vinden blæst fra nord lige ind på den udvalgte strækning. Her til aften var den imidlertid aftaget, og vejrudsigten forudsagde, at den ville dø helt ud i løbet af natten.

Vi tog derfor chancen, og mens solen dykkede ned bag Samsø og en stor regnsky, som heldigvis holdt sig ude midt i Kattegat, gik vi ned til vandet. Det så fint ud, men vi fandt hurtigt ud af, at det var fyldt med møg de først 20 meter ud, og efter en halv time, hvor vi i hvert enenste kast, skulle befri fluen for fedtemøg, tog vi en hurtigt beslutning og kørte til Asnæs.

Her på den sydvendte kyst var vandet helt stille og samtidig uden alt det drivende møg. Modsat den nordvendte kyst var der ingen hjælp at hente fra solen, men til gengæld var månen stået op, og med to dage til fuldmåne fik vi rigelig lys til at se, hvad vi foretog os.

Vi kunne derfor fiske hele natten igennem, men hvad hjælper det, når fiskene ikke rigtig vil være med på legen.

Jeg fik en enkelt ørred lige under målet, men ellers hverken så eller mærkede vi noget, bortset fra enkelte hornfisk, der blev vækket af deres natlige dvaletilstand.

Dvaletilstand var også ,hvad der var tiltrængt, da vi ved syvtiden var tilbage i Asserbo. Det har sin pris at springe nattesøvnen over 🙂