Natten blev aldrig helt mørk og bød på lys i mange varianter. Røsnæsfyret sendte sine lysglimt ud med den regelmæssighed, der jo karakteriserer et fyr. Længere vestpå glimtede fyrene på Samsø.
Mod nord i området omkring det nordlige Odsherred voksede en flot tordensky op, og jævnligt, men uden fyrtårnenes regelmæssighed, glimtede der store lyn inde i skyen, der rejste sig som en paddehat. Heldigvis på så betryggende afstand, at jeg kunne fortsætte fiskeriet.

Da skæret fra solen efterhånden dårligt kunne ses på nordhimlen, kom der hjælp sydfra, hvor fuldmånen var stået op og lyste hele natten igennem. Lys var der også fra de store krydstogtskibe, der i løbet af natten sejlede gennem Kattegat og Storebælt på vej mod næste destination på rejsen.

Lys var der med andre ord nok af, men fisk var der tilsyneladende ikke, og lidt over fire var jeg ved at tænke på at køre hjemad, da to ørreder med kort mellemrum steg helt ud af vandet kun 10 meter ude, lige hvor jeg stod. Den første var en fin fisk på 2-3 kg, den anden omkring kiloet.
En time og mange forøg senere måtte jeg erkende, at selvom fiskene var der, fik jeg ingen kontakt med dem, og her kunne historien så passende ende…..
Men i det der skulle blive det sidste kast, kom der endelig et hug. En blank og velproportioneret fisk kom på land. Desværre målte den kun 20 cm i længden 😉

PS. Læste senere på DMIs hjemmeside om tordenskyen, der lå lidt længere nordpå, end jeg troede. Det var en såkaldt ambolt. Læs her.