Endnu en morgentur, endnu en ørred over målet og endnu engang fanget mellem kl. 6.30 og 6.45 🙂

Som sidst startede jeg kl. 5 om morgenen på min lokale strækning af nordkysten. Et garn – lovlig placeret og afmærket – stod på den første del af strækket, så jeg valgte at starte længere nede.

En mørk plet noget længere nede antog jeg først for en andefugl, men da jeg kom tættere på, viste det sig at være en dunk af en aller anden slags. Den flød ikke frit rundt, og tanken faldt straks på et ulovligt garn.

En jolle kom og røgtede det lovlige garn, og jeg havde en fornemmelse af, at de ville fortsætte ned til dunken, men de sejlede hjem igen.

Lidt senere kom endnu en jolle, og den sejlede direkte ned til dunken, og en mand begyndte at tage det ulovlige garn op. Jeg fiskede et par hundrede meter væk og kunne ikke rigtig finde ud af, om jeg skulle skumle over det ulovlige garn eller glæde mig over den smukke morgen. Valgte dog det sidste 😉

Der var flere hornfisk, der huggede, men en hvirvel efter fluen, lige inden jeg tog den op, lugtede lidt af ørred, og jeg mærkede mig stedet.
Da jeg senere fiskede tilbage over strækket og kom til samme sted, kom hvirvlen efter fisken endnu engang.
Jeg kaster sjældent mange gange efter efterfølgere, da de som regel ikke hugger igen lige med det samme, så jeg gik i stedet lidt tilbage for at fiske hen mod stedet igen.

I løbet af morgenen havde jeg flere gange set tobiser hoppe ud af vandet for at slippe væk fra en forfølger, så jeg skiftede den ellers så sikre kobberbasse ud med en tobisimitation.

Tredje gang blev lykkens gang, og en fin ørred først i fyrrene tog resolut tobisfluen og blev sikkert kanet op på stranden., hvorefter det gik hurtigt med at komme tilbage til bilen og hjem for at blive klar til dagens møde på skolen.
Ferien klinker desværre på sidste vers, men der er heldigvis stadig mulighed for at nå nogle morgenture i de kommende uger.

PS. Beklager den forringede billedkvalitet. Bruger nemlig telefonen. Da vi var på ferie i Norge, lånte jeg et par waders af Kurt og leverede dem tilbage med mit kamera i forlommen. Derefter kørte Kurt til Nordkap, hvor mit kamera altså også har været. Jeg regner dog med at få det tilbage igen i morgen 🙂