Ofte er der mange ting, der skal gå op i en højere enhed, for at man som kystfisker kan komme på tur.

For mit vedkommende er vinden helt afgørende, når det drejer sig om min lokale kyst, der vender mod nordvest. Der skal ikke meget pålandsvind til, så rejser bølgerne, og det er umuligt at fiske fra revlerne.

Og så er der jo de andre pligter. Selvfølgelig først og fremmest arbejdet, der kan byde på mere eller mindre fleksible vilkår.

I den forløbne uge lykkedes det kun onsdag at få tingene til at passe sammen. Vinden var sydlig, og kl. 5.30 stod jeg klar ved solopgang med udsigt til 1½ times fiskeri, inden turen gik på arbejde.

Andre fiskere – længere nede ad strækket – havde fået samme ide, og i alt var vi fire mand ude.

Det lykkedes dog ikke for os alle at få tingene til at gå op den højere enhed, hvor det hele krones med fangst af en eller flere fine ørreder.


Mit resultat blev tre undermålere, men Rino, som jeg mødte længere nede ad strækket, havde fået en rigtig fin fisk omkring den halve meter. Ib, som først skulle senere på job, havde heldet med sig senere på morgenen og fik en fisk lidt mindre end Rinos.

Men ellers en dejlig morgen, hvor marsvinene jagede ude ved anden revle. Jeg fik en enkelt hornfisk, men ellers er de klart i aftagende. Gid man kunne sige det samme om de mange fjæsing, som fortsat kaster sig over blink og fluer.