Da jeg begyndte at fiske på kysten engang i firserne, var september min absolutte topmåned. Fangsterne var – efter min daværende målestok – talrige, men når sandheden skal frem, var det nok alt overvejende undermålere, der kom på land. Men som ny i branchen handlede det jo først og fremmest om at fange nogle fisk.

Oktober var også en fin måned, men når jeg i november oplevede nogle ture i træk uden fisk, konkluderede jeg, at sæsonen på nordkysten nok var slut og fiskene – i henhold til den gængse opfattelse – var trukket ind i fjordenes varmere vand.

Resultatet blev, at jeg stort set ikke fiskede igen før et stykke ind i marts/april 😉

I dag ser verden en hel del anderledes ud, for i dag ligger en meget stor del af mine fisketure netop i perioden fra november til april…og mange af turene går til yderkysterne på nordkysten af Sjælland og Vestsjælland.

Som det også er afspejlet i rapporternes antal her på bloggen, fisker jeg derimod ikke ret meget i september mere, men det skal der nu gøres noget ved.

I år har jeg mulighed for at komme ud om morgenen i modsætning til sidste år, hvor jeg skulle passe telefon og tage imod sygemeldinger.
Da vinden så gik i sydøst her den 1. september kørte jeg derfor ud til min hjemlige strækning for at fiske de 1½ time, der var mig beskåret.

Sjældent har jeg set så mange springende fisk som denne morgen. Godt nok næsten udelukkende undermålere.
En enkelt større fisk sprang også ud af vandet og oven i købet med min flue i munden. Jeg fik den kanet ind på land og kunne måle den til 51 cm.

En dejlig start på september, som bestemt gerne må blive min favoritmåned igen 🙂