Nogen gange kan det være nødvendigt at gøre vold mod sin natur:
Jeg så en stor ørred vende i overfalden, men undlod at kaste fluen ud til den!!

Tidligt torsdag morgen hentede jeg Lars Juel Hansen på hans landejendom ved Holbæk, og vi satte kursen mod Storebæltskysten med en forventning om, at vinden ville være tilpas nordlig, til at vi kunne fiske.

Med i min oppakning var min datters Nikon-kamera, som jeg havde fået lov til at låne, for jeg var nemlig ikke blot på fisketur, men ude i journalistisk ærinde. Dagen skulle nemlig gerne resultere i nogle fine billeder til en artikel i Sportsfiskeren med Lars og hans kystfiskeri på Vestsjællland som omdrejningspunkt.

Fremme på pladsen kunne vi konstatere, at vinden ikke sendte bølger af betydning ind mod kysten, og med Lars’ glimrende kasteteknik med fluestangen, gjorde det ikke så meget, at vinden kom ind fra den forkerte side. Mit bombardaflåd er heldigvis ret ligeglad med, om vinden kommer ind fra højre eller venstre 😉

Lidt værre var det med vandet, som var temmelig chokoladebrunt et godt stykke ud fra land, men vi blev enige om, at det i hvert fald skulle have en chance.

Efter en halv time, hvor der ikke var sket noget overhovedet, var vi så småt ved at belave os på at flytte til en anden plads, men så fik jeg en undermåler, og lige da jeg havde sat den tilbage i havet, vendte en stor fisk i overfladen kun 10 meter fra mig. Den var kun fem meter fra land, helt inde i det stærkt farvede vand.

Det lignede absolut ikke en multe, og her var det så, at jeg måtte anstrenge mig til det yderste og undertrykke mine umiddelbare tilbøjligheder til at sende fluen i retning af fisken. I stedet kaldte jeg så på ham, der skulle være dagens fotografiske midtpunkt og udpegede stedet, hvor fisken havde vist sig.

Hvad der kom ud af Lars’ anstrengelser med fluestangen, skal ikke afsløres her. Det kan du – kære bloglæser – se i novembernummeret af “Sportsfiskeren” 😉

I får dog lige et enkelt foto, så I kan se at Lars har fået en ny flot orange/brun vadejakke 🙂