De sidste to uger har budt på fire spændende ture, hvor formålet for mit vedkommende først og fremmest har været at samle stof til et par artikler til Sportsfiskeren.

To ture er gået til Vestsjælland sammen med Lars Juel Hansen, mens de andre to gik til Falster i selskab med Jan Andersen, som er min gamle lokalredaktørkollega fra Sportsfiskeren.


Hvad der præcist kom ud af turene sådan rent fangstmæssigt skal ikke afsløres her. Jeg kan dog godt afsløre at mine egne fangster var yderst beskedne, men jeg var jo også mest med for at tage billeder 😉

Det var været rigtig spændende at fiske sammen med to så kompetente fiskere, der har rigtig meget til fælles i deres indgang til fiskeriet, men samtidig praktiserer det på vidt forskellig måde. Lars, som jeg jo har fisket med rigtig mange gange, er dedikeret fluefisker og opsøger selvfølgelig mest kyster, hvor vinden og bølger er i ryggen eller i hvert fald ikke lige imod.
Jan derimod bruger udelukkende spinnestangen nede på Falster. Mest med blink, men også med bombarda og flue. Han opsøger pålandsvind og bølger, for det er netop der, han har haft succes med sit fiskeri

Og det er vel egentlig kernen i sagen: Der er ikke én sandhed om det danske kystfiskeri efter havørred, men mange. Lad der være plads til dem alle!