Dagens udvalgte kystplads fik jeg engang beskrevet af en lokal som en ”Alt eller intet-plads”.
”Alt” betyder ikke, at man her kan fange alt muligt, men at man her – under de rigtige betingelser – kan fange rigtig mange fisk….underforstået havørreder. ”Intet” siger vist sig selv 😉

Da Kurt og jeg stod klar fra morgenstunden, så betingelserne rigtig fine ud, og jeg tænkte, at det måske kunne blive en ”Alt-dag”. Natten havde været stort set vindstille, så selvom gårsdagen havde budt på hård vind og store bølger, var vandet nu fladt. Det var noget grumset, men ikke mere end det nærmest var en fordel for fiskeriet. Mens vi riggede til og drak en kop kaffe, sprang en mindre ørred lidt nede ad kysten. Det tegnede godt.

Men tre timer senere måtte vi erkende, at et par forsigtige kontakter var det eneste dagen havde budt på, og selv ikke en opfriskende vind, der gav liv og røre i vandet, kunne lave ”Intet” om til ”Alt”.

På vej hjem fik en hurtigt indskydelse mig til at køre til en anden kystplads i området. Kurt kendte den ikke, så om ikke andet kunne jeg da vise ham den.
Det viste sig, at vandet var klart og vind og bølger i en størrelsesorden, der var til at have med at gøre, så vi valgte at give det en chance.
Ude over det sydlige Kattegat var et par byger på vej mod os, og efter en halv times fiskeri nåede de frem. Ikke nok med at de gav en voldsom mængde regn, de hev også vindstyrken godt i vejret, og bølgerne rejste sig rundt om os. Det var stadigt muligt at få et bombardaflåd ud i det urolige hav, mens Kurt opgav fluestangen og søgte læ bag en gammel jolle.


Huggene kom stadig ikke. Vind og røre i vandet kan uden tvivl få gang i fiskene, men det forudsætter selvfølgelig, at der er nogen fisk at sætte i gang. Vi havde åbenbart ramt endnu en ”Intet”-plads, og efter en lang dag med frisk luft i rigelige mængder kørte vi trætte tilbage over Sjælland.