Tre dage med nordenvind og koldt, klart vejr. Udsigten fra sommerhuset ud over Lillebælt er flot, ikke mindst her til morgen, hvor solen stod op over Fyn, mens en fisker tømte sit bundgarn lige ud for huset og var kraftigt omsværmet af sultne måger.

Nordenvinden har stuvet vandet sammen i dette hjørne af landet, og vandstanden er næsten en meter over normalen.
Det opdagede jeg allerede mandag eftermiddag, da jeg ville ud på min sædvanlige plads i Haderslev Fjord. Normalt træder man en halv meter ned, når man går udenfor rørskoven og så går vandet lidt over knæhøjde. Denne dag gik det til midt på brystet og enhver tanke om at vadefiske var håbløs…i hvert fald på denne plads.

Heldigvis havde jeg taget flyderingen med, så den blev pumpet op, og så var det pludselig ingen sag at fiske i fjorden. Ja, altså når man lige husker at tage højde for trangen til vandladning, der kommer ovre mig med en ubønhørlig regelmæssighed 😉

Fisk var der desværre ikke mange af, og eftermiddagen gav kun en enkelt undermåler.

Tirsdag morgen var jeg på pladsen igen sammen med min gode ven Jesper. Igen var det nødvendigt med flydering, og vi fiskede helt frem til middag på begge sider af fjorden,men måtte erkende, at vi kun fik et par hug og ikke en eneste fisk på land. Lidt skuffende, men sådan er det jo: Vi var helt sikkert på det rette sted, men åbenbart ikke på rette tid. Elller var det omvendt 🙂