I går stod den på den årlige julefrokost på arbejdspladsen, og selv om det ikke blev særlig sent, var kroppen stadig mærket af begivenheden, da jeg endelig ved 10-tiden kom ud af fjerene.

Tænkte derfor, at det nok ville være godt at restituere ved at tage en tur på kysten, så hovedet kunne blive blæst godt igennem. Faktisk er det også 14 dage siden, jeg sidst har været af sted, hvilket er helt uhørt på denne tid af året, men først skulle en sej omgang influenza overstås. Derefter levnede arbejdet ikke mange muligheder, og når de endelig var der, var vind og vejr på tværs.

Men i dag var der nærmest perfekt på den hjemlige strækning ved Liseleje. Vinden blæste fra syd, men en del gammel sø sendte bølger ind over første revle og skabte fin bevægelse i vandet, som tilmed var lige tilpas uklart. Der var desuden højvande, så det var helt oplagt at fiske det lange badekar igennem.

At der havde været gang i sagerne på strækningen i løbet af den sidste uge var tydeligt, når man kiggede på klitrækken, hvor bølgerne havde gnavet godt af den nederste del af klitten, så den nu stod som en stejl skrænt.

Efter en time fandt jeg de første fisk, og på de sædvanlige hotspots var der flere fisk. Men som sædvanligt for årstiden var det de små på 35-38 cm, der dominerede, og desværre var der ingen større fisk, der faldt for min kobberbasse.