Bølgerne fra i går havde lagt sig, og nu var vandet næsten helt fladt, da jeg traskede ned til mit hjemlige badekar på Sjællands nordkyst.

Her ændrer kysten sig ofte efter kraftig pålandsvind, men i år har ændringerne kun været til det bedre, og da der tilmed var højvande, var det helt oplagt at lægge fluen ud i det lange badekar på strækningen.

Det mente to andre fiskere på strækningen åbenbart ikke, for med risiko for at blive våde havde de kæmpet sig ud på første revle, hvor de med stort besvær gik og kastede med fluestang ud mod det mørke bælte, som de knapt kunne nå.

Man siger jo, at man ikke skal gå bag ryggen på folk, men her var det nu helt oplagt. Jeg så dem ikke fange fisk, mens jeg selv hyggede mig gevaldigt inde på det lave vand og stoppede med at tælle fisk, da jeg havde rundet de ti. Godt nok mest undermålere, men der var dog også et par fine fisk på den rigtige side af de 40 cm.

Selv havde jeg nu også mange folk bag ryggen, for sådan en søndag med smukt mildt vejr trækker folk til stranden. Jeg havde medbragt fluestangen, og når man går så tæt på land og fisker, kræver det en vis opmærksomhed med bagkastet, hvis man vil være sikker på at undgå at kroge en strandgæst eller hans hund.

Mange stopper op og snakker lidt om fiskeriet, ikke mindst når man har et par blankfisk hængene i bæltet. De fleste bliver overraskede, når man fortæller dem, at havørrederne svømmer rundt så tæt på land, og når man fortæller, at man faktisk kan se dem i overfladen med jævne mellemrum, bliver de noget skeptiske, og det virker ikke helt, som om de tror på én.
Hvis man så også fortæller, at man lige har set en sæl svømme forbi lige udenfor første revle, er de fleste stået helt af. Nej, sådan noget ser de i hvert fald aldrig, når de går tur ved kysten. Og det er sikkert rigtigt, men de ser jo heller ikke ud over vandet i timevis, som vi gør, når vi fisker. Til gengæld er det nok noget andet, vi ikke ser….derinde bag vores ryg 😉