Sammen med Kurt startede jeg i morges på en af pladserne på Nordkysten i nærheden af Hundested.

Vejret var regngråt, og vinden var en let fralandsvind. Umiddelbart fint til fluestangen, men på den udvalgte plads var der høje skrænter, og denfor var vinden lumsk og ustabil.

Jeg fik hurtigt en mindre fisk, mens Kurt mistede én, der var på den rigtige side af mindstemålet.

Efter knap et par timer opgav vi pladsen og kørte i stedet ud til det lange badekar, hvor jeg havde fint fiskeri for en en uges tid siden.

Her er der ingen skrænter, og vinden var stabil, men desværre lidt ind fra højre. Det gik dog fint at få vinklet kastet, og vi fik et par undermålere mere.

Desværre er det sådan, at i takt med at timerne går, og min kastearm bliver træt, begynder småfejlede at indfinde sig. Måske blev linen ikke rettet ordentlig ud i bagkastet. I hvert fald hørte jeg den umiskendelige lyd af en flue, der rammer vadejakken.

I højre ærme – kun 20 cm fra håndryggen – sad fluen godt begravet i jakken, og det mindede mig om en gang for 14-15 år siden, hvor fluen faktisk ramte håndryggen. Her begravede den sig dybt, og jeg måtte køre hjem for at få assistance.

Det mærkelige var, at det overhovedet ikke gjorde ondt at røre ved krogen, og med fruens hjælp lykkedes det med noget besvær at få den drejet helt rundt, så krogspidsen og modhagen kunne klippes af. Derefter var det nemt at få den retur, og så kørte jeg ellers ud til kysten igen 🙂