Sidste lørdag tilbragte jeg på Asnæs i fint vejr med vinden i ryggen og fladt vand, der nærmest inviterede til brug af fluestangen.

Lige meget hjalp det dog, for vandet var tilsyneladende fisketomt. En enkelt fisk var der dog, for efter få minutter kom en stor fisk pløjende gennem vandet, så en stor trykbølge rejste sig lige foran mig. Fluen blev hurtigt lagt ud foran den, men jeg opnåede blot at skræmme fisken, der med stor sandsynlighed – vurderet ud fra dens opførsel – var en undsluppen regnbueørred.

På vej hjem rundede jeg Isefjorden. Her stod vinden lige på, og der var bitterlig koldt, så efter en halv time gav jeg op og drog hjem.

Siden er det blevet vinter for alvor, og tankerne var egentlig langt fra kyst og kystfiskeri, da der i aftens kom en invitation til chat på Facebook.
Det var Rodney Hsu fra Canada, der skrev til mig. Vi var på tur sammen i foråret (Se maj måned). Rodney var nu igen i Danmark på besøg hos sin Nina, som han blev gift med i sommer. Han fortalte, at han om morgenen kørte Nina til hendes arbejde, og derfra var der kun 10 minutters kørsel ud til Sejrøbugten, som han havde besøgt flere gange her i december.

De fleste ture havde kun resulteret i mindre fisk under målet, og hvorfor skulle han også have det lettere end os andre 😉

Men forleden dag havde han mere held i sprøjten, og en større fisk tog fluen og gav en rigtig fin fight, som du kan følge på det videoklip, han har lagt ind på sin hjemmeside her: http://www.fishingwithrod.com/blog/?p=152

Udenfor drysser sneen stadig ned, og vejrudsigten siger frostvejr de kommende dage. Bliver der mon lejlighed til at komme på kysten her i juedagene?
Jeg håber det! 🙂