Koldt deroppe, hvor fuglene gaar,
og koldt for de fisk dernede.
Vi glemmer foraar og efteraar
og sommerdagens hede.

Hvor længe endnu
tøver vel du,
vinter?

Sådan skrev Frank Jæger i 1956, hvor vinteren også trak ud.

Let er det ikke at være kystfisker i denne vinter. Fjordene, som plejer at få det meste af opmærksomheden, er tilfrosne, og Kattegatkysten lokker ikke rigtigt med dens lave vandtemperaturer.

I haven ligger sneen højt, og sporene afslører rådyrene, der på deres natlige vandring passerer lige udenfor mit sovekammervindue. Her mangler sporene over en 2 meter strækning, hvor dyrene springer over havelågen, mens jeg ligger i min søde søvn og intet bemærker.

I sidste weekend var vi samlet i Næstved til havørredmøde for alle foreninger på Sjælland. Dejligt at fornemme at mange gik opstemte derfra. Nogle givetvis med ny viden om nogle biologiske sammenhænge, de ikke vidste så meget om på forhånd.

På internettet bølger debatten også, både om mulighederne på Sjælland og om forbundets rolle. Som sædvanligt er det kendetegnende, at lysten til at ytre sig med skarpe meninger er omvendt proportional med indsigten i emnet 😉

Om en uge sætter jeg mig i bilen og kører – om vejret ellers tillader det – til Bornholm på vores årlige foreningstur.
Sidste år var forventningerne store. Resultaterne blev omvendt små, så i år vil jeg blive glad, hvis blot vi får mulighed for at komme ud at fiske.
Det kan kun overraske positivt i år 🙂