Efter en hektisk uge på arbejdet, som gled over i en lige så hektisk kongres i forbundet, var det endelig blevet tid til at holde påskeferie, og søndag eftermiddag indlogerede jeg mig i det lejede sommerhus ved Flovt Strand ud til Lillebælt lidt syd for Haderslev Fjord.

Mandag morgen gik turen til fjorden på den eneste plads, jeg kender på sydsiden, og i løbet af nogle timer kom et par mindre fisk på land, mens en noget større huggede på kort line, viste flotte eksempler på sin springkraft og smed fluen igen.
Jeg var ikke alene denne dag. Jeg havde nemlig lidt ude vestpå selskab af kaj og Boje ….og her tænker jeg ikke på de to ramponerede måger fra den gamle Scanlines reklame.
Når Lars Juel og jeg har mødt nogle fiskere, som ikke flyttede sig ud af flækken, har vi altid spøgefuld kaldt dem Kaj og Boje, fordi de udviste samme grad af mobilitet som en havnekaj og en markeringsbøje 🙂
To fiskere kom ned til vandet små 50 meter fra mig, og i løbet af de næste par timer flyttede de sig ikke 10 meter væk fra deres plads, mens jeg som sædvanligt affiskede en længere strækning. Men sådan er vi jo så forskellige: Nogen forsøger at finde fiskene, mens andre venter på at fiskene finder dem 😉

Tirsdag var jeg på pladsen igen sammen med min ven Jesper fra lokalområdet. Han plejer at være så gæstfri at overlade fangsterne til mig, men denne dag trængte han vist til revanche, så han løb med fangsterne, som bestod af en stor nedgænger og nogle undermålere. Jeg holdt mig beskedent tilbage, omend det ikke var med min gode vilje. Ud på eftermiddagen så vi mange fisk i overfladen, men de var meget forsigtige.

Onsdag var vi igen på pladsen, som først viste sig fra den venlige side, og i løbet af den første time fangede vi 7-8 fisk pænt fordelt mellem os. Derefter ebbende det ud, men over middag kom der gang i tingene igen, og vi endte vel med ca. 10 ørreder hver.
Jesper fortalte om tre juniordrenge, han engang havde haft i den lokale forening. De havde haft et par forrygende sæsoner på pladsen, inden de blev mere optaget af noget andet, som ikke ligner, men nogen gange lugter som fisk. De havde i deres begejstring døbt strækningen ”Det Gule Rev”:-)

Fiskene var en skøn blanding af blankfisk mellem 35 og 45 cm, enkelte nedgængere og de små flotte bækørredlignende fjordørreder, som er så karakteristiske for Haderslev Fjord.