Nej, det var ikke mig, der var tidlig på færde denne aprilsøndag. Faktisk var klokken omkring 2 om eftermiddagen, da jeg endelig efter en længere travetur stod på den udvalgte plads ved Isefjorden.

En længere strækning skulle affiskes med spin og bombarda, da vinden stod lige på og rejste små krappe bølger på fjorden.
Efter en halv time, hvor der ikke var sket noget, viste en fisk sig lige foran mig, netop som jeg havde taget flåddet op til næste kast. Jeg ventede selvfølgelig med kastet, og en fisk tog fluen og stak hurtigt ud til siden. Da der ikke var mere line tilrådighed for den, sprang den højt til vejrs og afslørede sig til min store overraskelse som en hornfisk.

Usædvanligt tidlig på færde så langt nede i Isefjorden som på højde med Orø, så nu er freden altså slut, ligesom det er slut med bare at gå ud fra, at ethvert pil ved fluen er ørred. Ja, i løbet af en uge eller to kan man sikkert roligt regne med, at langt de fleste kontakter er hornfisk, selvom chancen for ørred selvfølgelig stadig er til stede.

Turen gav flere kontakter, som unægtelig også smagte af hornfisk, men der var dog også et par mindre ørreder, der faldt for min Grønbasse 🙂