På en hylde i et skab med en masse fiskegrej har jeg et par træbakker stående. Bunden på dem er beklædt med hvidt skum, og da jeg for snart en del år siden begyndte at binde fluer, var de opbevaringssted for de nybundne kreationer.

Nogen af fluerne flyttede selvfølgelig over i den flueboks, der kom med på kystturene, men en del led den kranke skæbne at ende deres dage i de to bakker. De endte deres dage på ”Fluernes kirkegård”.

Da jeg startede med at binde fluer i begyndelse af 1990’erne var det med stor entusiasme og med den sikre overbevisning, at det var muligt at binde en flue, der var alle andre overlegen. Det var blot et spørgsmål om at finde de rigtige materialer og sætte dem rigtigt sammen. Det væltede frem med nye materialer i de år, og alt skulle selvfølgelig afprøves, for tænk nu hvis…

I dag binder jeg kun få, enkle mønstre og kun med det formål at få fyldt hullerne i æsken ud i takt med, at fluerne dør ude på slagmarken.

Men på ”Fluernes kirkegård” endte en række mere eller mindre fantasifulde fluer, som bare aldrig rigtig slog an. Og så alligevel: I den kommende uge skal jeg fiske fjeldørred på Grønland, og et par æsker er blevet fyldt med fluer til det formål. Fjeldørrederne er efter sigende ikke kræsne og har hang til farverige sager, så en del af de dødsdømte fluer er nu blevet benådet. Må de komme til ære og værdighed!