Forleden anskaffede jeg mig et nyt fartøj. Ganske passende skete det netop den dag flåden fejrede 500 års jubilæum 😉
Det er nu ikke ligefrem et fartøj, der på nogen måde kan bidrage til opretholdelsen af landets suverænitet på søterritoriet, men tjener udelukkende det formål at holde mig flydende, mens jeg med en yderst beskeden hastighed bevæger mig hen over fiskepladserne. Jeg har med andre ord investeret i en ny flydering 🙂

Valget faldt på en Fish Cat, som har den store bekvemmelighed, at man sidder på et solidt stykke skumgummi, som sikrer, at man holder sig fint 5-10 cm over vandet og således kun har underbenene under vand. Desuden er den udstyret med ryglæn, så betegnelsen ”lænestolsfiskeri” er faktisk meget passende.

I dag kom fartøjet så ud på sin jomfrusejlads, som var henlagt til Isefjorden, nærmere bestemt ved Kyndbyværket. Vinden var passende svag fra morgenstunden, og det gik fint at sejle af sted nordpå, mens området blev afsøgt med fluestangen.

Fire undermålsørreder var så venlige at skabe lidt adspredelse undervejs, og på tilbagevejen var der flere gange fisk, der jagede tobiser, så de sprøjtede ud af vandet. Jeg fik dog ikke kontakt med nogen af dem, så der var ikke fisk med hjem, men til gengæld en god oplevelse i mit nye fartøj, der nok skal komme en del på vandet i de kommende måneder.