At man ikke kan hold kæft med tilbagevirkende kraft, er jeg nok ikke den eneste, der har erfaret, men i dag kan jeg tilføje, at det også er svært at fortryde en bevægelse, når den først er under udførelse.

Flyderingen var igen søsat i Isefjorden, og efter få kast var der bud efter Tobis-fluen. Men de blev ikke hængende, så jeg ville skifte flue, og det var nok meget fornuftigt, for krogen viste sig at være knækket inde i det lille epoxyhoved på fluen.

Lidt senere havde jeg lige vippet 5-6 meter flueline ud, mens jeg rodede lidt med skydelinen. Da det var klaret, trak jeg stangen op til næste kast, og når først sådan en bevægelse et startet, kan den være svær at stoppe igen i tide. Resultatet var at jeg først for sent opdagede den store bølge, der kom lige efter fluen, og en fisk vendte i en stor hvirvel lige ud for mine fødder. Desværre blev den skræmt og var ikke til at lokke i de følgende kast.

Det var derimod et par andre gode fisk, men begge nøjedes med at demonstrere springkraft og slog sig straks af. Sådan var det ikke i går, da det var de små, der huggede. De sad alle sikkert kroget 😉

Det lignede derfor en nuldag, da sidste kast blev lagt ud, og linen kørt hurtigt ind på hjulet, men som mange andre sikkert har oplevet, var dét netop, hvad der skulle til for at få en fisk til at hugge. Den var dog ikke meget over 30 cm og svømmer fortsat rundt ude i fjorden ….en erfaring rigere.