Søndag eftermiddag stod luften nærmest stille over det nordlige Sjælland, og det smukke efterårsvejr indbød til en flyderingstur på nordkysten. Skulle det ikke give fisk var undskyldningen med ”for godt vejr” jo lige ved hånden.

Vejret havde trukket et utal af strandtursgæster til Liseleje, og det skortede ikke på nysgerrige blikke og spørgsmål, da jeg pumpede flyderingen op og efterfølgende søsatte den. Så meget mere kan man så nyde freden, når man ligger bekvemt 100 meter fra stranden.

En undermåler fandt hurtigt fluen, men den store, der brød overfladen indenfor kastehold, fandt den desværre ikke, så jeg fortsatte eftersøgningen vestover med den skarpe sol i ryggen.
Efter at have vendt skuden ved den store bølgebryder kom hugget på tilbagevejen. ”Hug” er måske så meget sagt, men fluen stoppe i hvert fald, og da jeg trak ind, gav det efter i ryk, og min umiddelbare tanke var, at det var en fisk i en pæn størrelse. Den fulgte roligt med ind, men i stedet for at eksplodere i et langt udløb, dukkede fluen op af vandet og efter den fulgte et langt stykke plastic i spraglede farver.

Efter en udramatisk landing kunne jeg konstatere, at jeg havde fanget min første drage på flue. En kobberbasse i øvrigt, hvis det skulle have interesse 😉
Dragen havde åbenbart taget magten fra sin – måske ikke så gamle – ejermand, og var fløjet ud over havet for her at dykke ned og gemme sig mellem første og anden revle.

Endnu et par undermålere fandt fluen, inden vinden tiltog sidst på eftermiddagen og afsluttede en smuk efterårseftermiddag ved kysten. Man drages næsten derud igen 🙂