Lørdag så vind og vejr helt rigtig ud til en nordkysttur, men efter tre timer i flyderingen ved Liseleje ude kontakt med fisk overhovedet, måtte jeg tage tomhændet hjem, hvor jeg kunne læse på vores foreningshjemmeside, at flere havde haft fint fiskeri dagen før flere steder på Nordkysten.

Søndag gik turen til Isefjorden helt fra morgenstunden. Fremme på pladsen mødte jeg Lars og Martin, samt lokalmanden Danny. ”Du sku’ ha’ været her i går”, indledte Lars og fortalte så om gårdsdagens fine fiskeri, der havde kaldt dem ud igen her fra den tidlige morgen.

Vi gik forsigtigt i gang med fiskeriet, men der skete ikke rigtigt noget, og det eneste, der brød overfladen, var en sæl og nogle skarver. Måske havde de også oplevet godt fiskeri dagen før.

Lars og Martin kørte videre, og Danny gik hjem. Jeg var også ved at opgive, da et par ringe i en lille lavvandet vig påkaldte min interesse, og de næste timer forsøgte jeg uden held at kroge nogle af fiskene. Der var ikke tale om specielt store ørreder, og der var da også et par hug, men de blev ikke hængende.

Ved middagstid opgav jeg og klippede fluen af, hvorefter flokken straks viste sig igen. Fluen kom hurtigt på igen, og jeg gik ned til vandet, og her – helt inde over et bælte med dødt ilanddrevet ålegræs med knap 20 cm vand hen over – kom en flok ørreder svømmende lige foran mig. Jeg kastede til flokken, men kom desværre til at lande linen lige oven i dem med det resultat, at de spredte sig hurtigt.

Efter et stykke tid viste de sig igen, men var fortsat ikke til at få til at hugge, så til sidst gav jeg op og kørte hjem. Ja, jeg skulle nok have været der i går 😉