Resultatet var ikke overraskende, vel nærmest forudsigeligt, men ikke desto mindre var det befriende at få brændt noget af den opsparede fisketrang af, da det i dag endelig var muligt at komme ud på kysten.

Vi fangede ingen ørreder og så heller ikke nogen denne lørdag ved Liseleje. Sammen med Allan startede jeg ved 11-tiden, og senere stødte Rino til os. Vejret var gråt og kedeligt, og en del af tiden silede regnen ned, men efter næsten halvanden måned med konstant frost, var det dejligt endelig at kunne affiske de badekar, der nogle gange holder fisk, selv når det bliver koldt. Vinden blæste frisk væk fra land og de isflager, der havde drillet Rino dagen før, var nu drevet til havs, men vandtemperaturen viste kun én grad.

Allan havde fået en melding fra et par kammerater, der fiskede et andet sted på Nordkysten, og de havde haft kontakt med et par fisk, så der var indikationer på, at det kunne lade sig gøre, men åbenbart ikke for os.

På vej tilbage til parkeringspladsen mødte vi Frederik, som havde prøvet en anden plads længere mod Hundested, ligeledes uden held, og oppe ved bilerne var Niels ved at gøre klar. Et par fiskere mere havde netop startet deres fiskeri. Jo, det var tydeligt, at der var mange, der følte, at de havde noget til gode.

Nu ser vi bare frem mod varmere vejr, så isen kan bryde i fjordene.
– Vi fangede næsten 50 ørreder på to timer, da vi var på pletten, da isen brød sidste vinter, fortalte Allan. Jeg ved godt, hvor ”pletten” er, men bare jeg også vidste præcist, hvornår jeg skal være der 😉