Hvorfor kan man aldrig stole på meteorologerne? Hvorfor tager de ikke planmæssigt fejl i deres prognose, netop nu hvor jeg har brug for det?

Hele ugen har jeg set frem til en uges vinterferie, hvor de sidste fire dage skulle tilbringes på Bornholm med en fiskestang i hånden. Men allerede for fem dage siden forudsagde vejrprognosen, at den røde temperaturkurve ville blive kold og blå i løbet af lørdagen. Min første tanke var, at det jo så fint ud, for meteorologerne ville sandsynligvis tage fejl, så det ville nok ende med plusgrader og fint fiskevejr. Et par dage efter var kurven stadig blå og nu ikke blot lørdag, men også de efterfølgende dage. Og nu her fredag er kurven bare blå for alle de kommende dage. Læg hertil, at vinden bliver en kold østenvind på 10-13 meter pr. sek.

Mine trollingture med Anders hænger med andre ord i en tråd så tynd som et 0,13 mm forfang, og min tro på den meteorologiske videnskab har lidt et afgørende knæk: Tænk, skal man nu ligefrem til at stole på dem.