Årets tredje tur til Bornholm – indenfor tre uger – var som de foregående præget af den kolde vinter, som ikke mindst på Bornholm har sat sine spor: Cykelstier, der er skamferede af de gravemaskiner, som fjernede sneen, ødelagte vejskilte og store skred på flere kystskrænter. Inde i skovene, hvor solen ikke har kunnet skinne, lå der stadig masser af sne, og også ude i det åbne land talte spredte snedriver deres kolde sprog.

Vi var fire mand på klubtur. De to første havde fisket i fire dage, da vi ankom, uden så meget som kontakt med en fisk, så der var skruet godt ned for forventningerne. Jeg målte da også vandtemperaturen til 1-2 grader, da vi startede fiskeriet nord for Hasle, hvor vi kunne finde læ for en lidt voldsom østenvind.
Da jeg var på øen i uge 7, fiskede jeg også på pladsen og så et hold fra København fange nogle fisk på et helt bestemt spot, hvor en mindre bæk havde sit udløb. Det ferske vand fra bækken var åbenbart nok til at holde nogle fisk i området lige ud for, så holdet på 7-8 mand stod skulder ved skulder lige i udløbet.

Denne gang var der også optaget på pladsen, og der var ikke tegn på, at den store sten lige ved mundingen, som var god at stå på, skulle blive ledig lige med det samme. ”Den varme sten” tænkte jeg om den, og da den på et tidspunkt blev ledig, gik jeg sammen med Per ned mod den. Den nåede dog ikke at køle af, for vi blev overhalet af en kassevogn, og to mand i fuld lystfiskeruniform sprang ud med våbnene i hænderne og indtog pladsen.
Vi holdt os pænt på afstand, men det var oplagt, at det erobrede territorium skulle forsvares, for da ham på stenen fik kludder med grejet, overtog den anden straks den varme plads.
Vi så dem nu ikke fange nogle fisk ….. heldigvis 😉

De næste dage bød på lidt varmere vejr, og vinden aftog, så vi kunne fiske nogle af pladserne på sydkysten. Ib fangede en fin blankfisk på 1,7 kg, og det gav lidt optimisme, og dagen efter fik jeg en på samme størrelse. Konditionen var sådan set i orden, men den var mere grå end blank, så den røg retur i Østersøen.

Sidst på lørdagen havde jeg en pudsig oplevelse sammen med Per. På Sjælland er det meget almindeligt at løbe ind i flokke af målsfisk, men jeg har sjældent set det på Bornholm, men pludselig var de der, og så var det ”10 blanke på en time”. Da jeg sagde det i telefonen til de to hjemme i sommerhuset, blev der helt stille i røret, men forbindelsen blev dog genskabt, da jeg fortalte, at kun den ene var over mindstemålet.