Jeg har i øjeblikket gang i et lille eksperiment: Hvor mange liv har en fluestang?

Det er ganske vist kommet helt tilfældigt i gang, og måske er det også allerede afsluttet. Det håber jeg næsten 😉

I øjeblikket fisker jeg mest med en Fenwick-stang, kl. 7, med et Fenwick-hjul og en intermediate line. Det passer godt til mit fiskeri fra pontonbåden.
Og det var netop i pontonbåden, jeg første gang var ved at tage livet af sættet. For et par uger siden fiskede jeg i fjorden ved Frederiksværk, og da jeg sluttede fiskeriet, lagde jeg stangen ned langs den ene ponton, greb årene og satte fuld fart på fartøjet. Efter ca. tyve meters sejlads undrede jeg mig over noget, der stak 20-25 cm lige ret op af vandet, der hvor jeg lige havde sejlet. Jeg fik kigget ned ved siden af sædet og kunne ikke lige få øje på fluestangen. Så jeg fik hurtigt vendt skuden og kom tilbage, hvor jeg fandt fluestangen, der stod fuldstændig lodret i vandet. Hjulet stod neden på bunden, og der var heldigvis ikke dybere, end spidsen netop kom 20-25 cm over vandoverfladen. Stangen var simpelthen gledet ud, da jeg satte fart på båden, og var det først sket lidt senere over dybere vand, havde jeg nok ikke set mere til den.

I går fiskede jeg igen i samme område. Det gav et par målsfisk, og der havde været så meget gang i sagerne, at det skulle prøves igen i dag. Grejet fik derfor lov at blive i bilen, så det var klart til tidlig morgenudrykning. Da jeg åbnede bagklappen på bilen ude i carporten, var der første jeg bemærkede, at fluestangen var væk. Der var ikke noget, der tydede på indbrud, og det gik op for mig, at jeg nok ikke havde fået den med retur dagen før.
Jeg havde båret pontonbåd og grej tilbage til bilen i to omgange, og stangen havde jeg sat op ad et trådhegn ved parkeringspladen på lystbådehavnen.
Jeg smed et andet fluesæt i bilen og kørte mod havnen med et lønligt håb om, at stangen stadig stod ved hegnet, selv om sandsynligheden nok ikke var så stor.
Fremme på parkeringspladsen kunne jeg hurtigt se, at den ikke stod op ad hegnet, og jeg bandede fælt over min glemsomhed, da jeg fik øje på den. Den var væltet og lå i græsset langs med hegnet.

Dagens tur gav ingen kontakter overhovedet, skønt der flere gange var fisk, der brød overfladen. Rino var mere heldig – eller dygtig – og fik tre ørreder, hvor af den en var et fint eksemplar på 1,5 kg.
Se hans lille video fra fangsten her: http://www.youtube.com/watch?v=x-b3pRJ9JUM&feature=player_embedded

Nu er jeg så spændt på, hvad den næste udfordring bliver for min fluestang. Måske er den simpelthen bare udødelig 🙂