I dag mødte vi manden, der kun fanger havørreder på 4 kg!
Tilmed på tværs af alle de gængse sandheder om kystfiskeri efter havørred og uden at bruge mere end fem minutter på sagen.

Rino, Lars og jeg stod klar i det allertidligste morgenlys ved isefjorden i morges, og da Rino fik hug i allerførste kast så det ud til, at det skulle blive en rigtig god dag. Jeg mistede en fisk kort efter, og Lars fik også hurtigt hug, men så gik det i stå. Fiskene viste sig ind i mellem, men var ikke til at lokke på fluen.

Efter et par timer begyndte en del andre at dukke op på pladsen. Lars skulle på arbejde, og Rino og jeg valgte at tage en afstikker til Asnæs, hvor vinden var fin på sydkysten.
Fremme på pladsen kunne vi konstatere, at alt så fint ud, men en time efter måtte vi sande, at vi ikke havde set eller mærket noget som helst.

Efter en hurtig rådslagning besluttede vi at vende tilbage til pladsen ved Isefjorden, som lå nogenlunde på hjemvejen.

Tilbage ved fjorden kunne vi se en del biler på parkeringspladsen og flere var i gang med fiskeriet. Vi valgte alligevel at give pladsen en chance og fandt et hul i rækken. Der blev taget en mindre fisk af en spinnefisker, men ellers skete der ikke alverden. Rino kom dog til at fiske ved siden af en mand, der fangede et par målsfisk på bombarda og flue. Fiskene huggede langt ude i kastet, og han kunne ikke nå dem med fluestangen.

Vi valgte at stoppe og gik op til bilen på parkeringspladsen. Herfra var der en fin udsigt, og vi stod og betragtede en mand, der netop havde startet fiskeriet nedenfor, hvor Rino lige havde forsøgt. Han fiskede med blink i stille, klart vand midt på dagen i solskin. Vi gav ham ikke mange chancer, men det var han da ligeglad med!
Vi kunne se, at han krogede en fisk og begyndte fighten, som tog overraskende længe. Vi blev enige om, at han vist var en forsigtigper, der ikke turde lægge pres på fisken, der nok bare var en af de sædvanlige målsfisk. Men det trak ud, og fisken kom stort set ikke op i overfladen. ”Et minut pr. kilo”, kommenterede Rino med henvisning til sine laksefiskeerfaringer, så hvorfor fik han nu ikke den fisk på land?

En anden fisker havde også bemærket den lange fight og kom over og tilbød at nette fisken. Det fik han så lov til, at fisken endelig kom til overfladen foran dem. Vi kunne ikke rigtig se størrelsen oppe fra vores udsigtspunkt, men nu var nysgerrigheden blevet vakt, og vi gik ned for at se dyret.

På stranden var manden ved at fjerne blinket fra en fin blank havørred, som vi bagefter målte til 71 cm. Vi anslog vægten til tæt på 4 kg og ønskede manden tillykke med den fine fangst.
Han kunne fortælle, at det var årets første fisk på årets første tur! Lidt efter kørte han hjem med fangsten, for hvorfor fiske mere, når fisken til påskefrokosten var i hus.
Ja, hvor svært kan det egentlig være 😉