Hvor skal turen gå hen i dag? Der er mange forhold, der kommer i spil, når den vigtige afgørelse skal træffes: De foregående dages oplevelser, rygtestrømmen fra venner og bekendte, erfaringer fra tidligere år, behovet for nattesøvn, frostvejr om morgenen osv.

Her til morgen stod valget mellem at stå meget tidligt op og tage med Rino til Isefjorden, hvor vi havde fundet fisk de sidste par morgener. Det havde især været godt meget tidligt, så det gjaldt om at være tidlig på færde. Den anden mulighed, der var i spil, var tage pontonbåden med på til en lokal plads i Roskilde Fjord, hvor vi fik fint med fisk for en uge siden. Det ville betyde kortere køretid og dermed mere søvn. Desuden var udsigten til fem minusgrader om morgenen ikke lige det, der indbød til at starte meget tidligt.

Valget faldt derfor på den lokale plads med et lønligt håb om, at fiskene stadig var der. Kl. 6.30 lå pontonbåden på vandet, og der gik ikke et minut, før de første fisk viste sig i overfladen. Det blev de ved med de næste to timer, så rigtig mange kast blev sendt ud mod en fisk i overfladen.

Fiskene var nu ret forsigtige, og ganske vist viste de sig i overfalden, men det var ikke der, de huggede. Det foregik et stykke fra land på 2-4 meters dybde, og det så ud som om de jagede rejer, som de så endte med at snuppe helt oppe i overfladen.

Der gik et stykke tid, inden jeg fik det første hug, og man skulle tilsyneladende fiske både dybt og langsomt for at få dem til at hugge på trods af, at de viste sig i overfladen.

Efter et par timer ebbede det ud, og jeg pakkede sammen og kunne køre hjem med en fin fisk på den halve meter. Fire andre målsfisk havde fået lov at svømme videre i fjorden,
En opringning til Rino viste, at det havde været det rigtige pladsvalg på dagen. De havde hverken set eller mærket noget som helst.