Ved middagstid nytårsdag mødtes jeg med Rino på en af vore lokale pladser ved Roskilde Fjord. Vi havde nemlig aftalt, at årets første dag skulle være dagen, hvor han fik afprøvet sin nye pontonbåd.

Først måtte han dog hjem igen, for årerne var ikke lige kommet med i bilen, så lidt forsinkede fik vi bådene på vandet. Vejret var dejlig mildt, og vinden var behersket vestlig, så det gik fint at fiske strækningen af.

Efter en times fiskeri var der ikke sket noget, og vi valgte at sejle et stykke for at prøve en ny strækning, og det viste sig at være en god ide, for her spottede Rino straks nogle fisk, og i løbet af den næste halve time fik vi 3-4 fisk hver, dog alle under mindstemålet.

Flokken forsvandt igen, og det var først noget senere, da jeg var gået på land, jeg fik øje på dem igen og fik vist Rino hen til pladsen. Fiskene stod tæt på land, og Rino fik en mindre ørred, inden jeg kom derhen.

Disse flokke af målsfisk, som er så typiske for årstiden, rummer også ofte et par større fisk, og det sådan én, der snuppede min lille pinkfarvede flue. Den kom ind på kort line uden at være særlig træt, så det blev en lidt hidsig fight, da jeg var nødt til at køre samlingen mellem forfang og flueline ind gennem topøjet, så det ikke var så nemt at give line, når fisken ville væk. Læren må være at forfanget skal kortes betragteligt ned, når man fisker fra pontonbåden.

Fisken kom heldigvis sikkert i nettet, og oppe på land kunne jeg måle den dejlig blankfisk til 57 cm.

En rigtig dejlig start på 1013. Håber der kommer flere oplevelser af samme slags i løbet af året 🙂

Med ønsket om et godt nytår til alle læsere her på bloggen!

Rino optog noget video på turen. Se det her: http://www.youtube.com/watch?v=Obuua38j_L4