Stålværkets profil lå let skjult i tåge, da jeg satte pontonbåden i vandet lørdag formiddag. Vandet var helt fladt i det vindstille vejr, men store øer af løsrevet ålegræs vidnede om foregående dage, hvor der havde været mere gang i elementerne.

Per, der fiskede fra land, kunne fortælle om fisk, der havde brudt overfladen udenfor hans kastevidde, men ikke uden for min, så der var hurtigt hug, efter jeg havde fulgt hans anvisninger.

Det blev hurtigt til et par mindre fisk, inden Rino dukkede op med sin pontonbåd i tågen. Vi fiskede i samme område, og jeg fik 3-4 fisk mere, mens Rino ikke lige kunne få dem til at tage fluen. En lille pinkfarvet basse var åbenbart det rette våden. Han tog nu pænt revanche i løbet af de efterfølgende timer.

De fleste fisk var under målet, men en enkelt på 43 cm kom med hjem til aftensmaden.

Noget senere blandede en flyderingsfisker sig også i løjerne, og inderst i et gammelt havnebassin fandt ham sammen med Rino en flok fisk. Jeg nåede først frem, da det ebbede ud, men nåede lige at se flyderingsfiskeren lande en flot fisk på 2-3 kg.

Vi sejlede længere ud igen, og Rino fik en fisk mere, mens vi talte med Kurt, der var ude at gå tur. Sådan er det, når man fisker på urbane fiskepladser: Der er en evig trafik af cyklister, hundeluftere, kondiløbere og – heldigvis – gode fiskevenner 🙂