I dag sneg temperaturen sig op på tre plusgrader, og solen skinnede pænt hen over fjorden, men spejlede sig også i den sidste is, der beklageligvis dækker en af mine foretrukne forårspladser.
Mens jeg stod og betragtede det stille vand langs iskanten, svømmede en masse fugle rundt og gjorde det lidt svært at se, om der også var fisk, der brød overfalden. Netop som jeg ville gå, så jeg noget ud af øjekrogen, der fik mig til at stoppe op og kigge videre. Og ganske rigtigt: Lidt senere blev overfalden brudt to gange af noget, der helt sikkert var fisk og ikke fugl.

Således opstemt gik jeg videre med dagens opgave, der bestod i at finde et passende plastmateriale, der kan bruges til en ny ”linekurv” på min pontonbåd. Det endte med en bademåtte hos Jysk og hjemme lå der en kuvert i postkassen med silikonepigge købt hos Flexi-stripperens far, Bjarne Fries i Randers.
I løbet af en times tid fik jeg monteret piggene og fastgjort den tilpassede måtte på den venstre ponton.

Om det virker efter hensigten, må en afprøvning i praksis afgøre. Måske er materialet for blødt, men hva’: Det plejer jo være sådan med flueliner, at de hænger fast i alt muligt og umuligt …. især når de ikke skal 🙂

Tænkte undervejs i processen, at det ville være ganske rart og en merbetaling værd, hvis en velfungerende lineopsamlingsløsning var en del af pakken, når man købte en pontonbåd. Fangede du den, Lars?

Nå, men nu mangler så bare, at den sidste is forsvinder, og der er sammenfald mellem fritid og passende vind, så den opsparede fisketrang kan blive forløst. Vejrudsigten for den kommende weekend ser ikke helt godt ud, men man har vel lov at håbe, at meteorologerne lever op til deres rygte og tager fejl.