Sidste mandag oplevede jeg en vild dag ved Roskilde Fjord, og det gode fiskeri er bare fortsat på flere ture i løbet af ugen. Oven i købet på trods af, at ugen ikke bød på mange chancer for at komme ud, og når der var tid, blæste det lidt kraftigt til pontonbåden, men fiskene var der stadig. Der var så mange, at det der med at tælle, hurtigt blev opgivet. Mest målsfisk, men også flere omkring den halve meter.

I dag var der så gået en uge, siden festen startede, og det var lidt spændende, om den ville fortsætte. Jeg havde mulighed for at komme på fjorden midt på eftermiddagen og fik hurtigt et par målsfisk. Jeg fiskede en strækning af, hvor der i sidste uge var tæt med fisk. Der kom kun et enkelt hug, og da jeg ville vende om, lagde jeg lige et sidste kast op mod vinden. Under indtagningen tog jeg en lille pause og kiggede lidt distræt ud over fjorden, men blev vækket resolut af et hårdt træk i linen, og en flot fisk sprang helt fri af vandet, inden den tog et langt udløb.

Jeg fik den til sidst i nettet og kunne konstatere, at den havde taget Kobberbassen godt til sig og var kroget langt nede i svælget. Det var i rigtig godt form, og målebåndet viste 54 cm.

Simon, der fiskede i samme område, tog et billede for mig. Desværre faldt han på vej over mod mig og knækkede sin fluestang. Sur afslutning på noget, der kunne blive til en god fiskedag.

Jeg fik yderligere nogle målsfisk, inden jeg tog båden på land for at tage hjem og rense fisk.


Det viste sig, at fiskens mavesæk var godt udspilet, og jeg forventede at finde en masse børsteorm som i sidste uge, men denne gang var det udelukkende store fjordrejer, der havde været på menuen. Dem er der sikkert rigtig mange af i fjorden lige nu, men alligevel kunne ørreden ikke stå for en lille Kobberbasse.