Ja, så er det bevist: Falster er landsdelen uden havørreder og rørhatte, men med mængder af ålegræs!
Sådan må det vel være, når jeg nu har forsøgt forgæves at fange de første og finde de sidste på en uges efterårsferie, for det kan selvfølgelig ikke skyldes mine manglende evner. Til gengæld har jeg fanget ålegræs i rå mængder 😉

Med til historien hører så også, at ugen startede med hård østenvind efterfulgt af skiftevis stille dage og dage med mere vind fra østlige retninger, så grus og ålegræs ikke rigtig nåede at forsvinde. En enkelt dag ved Skelby, hvor vandet var fint, lugtede godt af fisk, men der viste sig desværre ikke nogen.

I går torsdag blæste det hårdt fra sydvest, og i løbet af natten er den slået om i nordvest, og den aftager her ved middagstid, så jeg tænker at give Østfalster en sidste chance her i eftermiddag, hvor vinden lægger sig.

Et par ture i de store skove efter svampe har ikke givet noget. De lokale taler om en usædvanlig tør sommer og efterår, der stadig begrænser mulighederne.

Jamen, har du så slet ikke fanget fisk på ferien? Jo da, men en anden art end forventet, og mere end 10 kg fisk på samme tur er man som kystfisker jo ikke forvent med. Og det var faktisk på en slags kyst, det foregik 😉

Tirsdag eftermiddag mødte jeg med Jan og Benjamin ved Stege Nor, hvor de små kobberbasser var skiftet ud med en kæmpe kobberbasse/juletræ i et forsøg på at fange nogle brakvandsgedder.


Det gik ganske fint. Jan fik dagens største på omkring 5 kg. Selv fik jeg fem og mistede et tilsvarende antal. Den største lå nok lige i underkanten af 4 kg. Det var rigtig fint fiskeri fra pontonbåden.
Dagen efter hvor vinden – karakteristisk for ugen – var vendt 180 grader, tog jeg ud fra Stege og fik et par gedder mere, og torsdag koblede Frederik sig på. Igen var vinden drejer, så det blev sydsiden, vi prøvede.
Jeg fik et par gedder igen, og Frederik fik en enkelt lige på falderebet.

Efterskrift:
Falster viste sig faktisk fra den pæne side den sidste eftermiddag. Tre ørreder i tre kast!
STORT, tænker du måske, men det gælder nu ikke fiskene. De var alle under målet 🙂
Men smukt er der jo, hvor skoven står med flotte efterårsfarver langs kysten.