Det gode fiskeri for to uger siden havde lokket mig til Blekinge igen og ikke overraskende tilbage til den samme plads.
Lørdag midt på formiddagen satte jeg pontonbåden i vandet og sejlede i første omgang sydpå for at affiske kanten af rørskoven. Sidst prøvede jeg med held at tage nordover, men med tre gedder i tre kast indenfor det første kvarter var der heller ikke noget i vejen med den sydlige retning. Dagens første gedde var en fin fisk omkring tre kilo, og det skulle blive dagens største.

Den første time gav 10 gedder, og da rørskovsstrækningen var affisket prøvede jeg en lille ø og nogle sten rundt om øen. Her var der selvfølgelig også gedder.

Der var næsten ingen vind, og fiskeriet foregik med en let flue henover ½ meter vand, så det var tydelig at se, når gedderne gik efter fluen. Det gjorde de meget tit i løbet af dagen, dog uden at hugge hver gang. Mange af dem kunne tirres til at komme igen, og der var også flere, der huggede anden og tredje gang, selvom de havde mærket krogen.

Det blev selvsagt en dag med masser af aktion. Der var dog ingen store imellem, men 32 gedder i hånden og mange mistede var jo helt klart godkendt.

Søndag var jeg tidlig på færde og prøvede først en ny plads. Vinden var henover natten tiltaget til 10-12 meter/sek, og så er det hård arbejde at flytte båden mod vinden, så en plads i læ var ikke så dårlig.
Bugten var fin og gav også tre fisk, men det trak alligevel i mig for at prøve lørdagens plads, så efter et par timer skiftede jeg.

Her var vinden meget i spil, men det gik lige at fiske sivkanten sydover. Første gedde huggede hurtigt og var endnu en af de mindre fisk, så jeg var efterhånden overbevist om, at pladsen kun holdt de små. Men den opfattelse blev der hurtigt ændret på, da den næste huggede, for det var tydeligvis en af de store.
Jeg fik den forholdsvis udramatisk hen, hvor jeg havde sat båden i og kunne kane den ind til afkrogning, opmåling og fotografering. Målebåndet viste 90 cm.

Fik yderligere 6 gedder inden den tiltagende vind gjorde fiske og ikke mindst sejlads til en mindre fornøjelse, så godt mæt af geddefiskeri gik turen tilbage til Sjælland først på eftermiddagen.