Mandag morgen stod jeg tidligt op og kastede mig ud i morgentrafikken, men overvejende i modsat retning af de fleste, der skulle af sted på job.

Målet var Lammefjorden, og planen var at få nogle timers fiskeri i stille vejr, inden det næste lavtryk forventedes at drive ind over Sjælland ved 11-tiden.

Den del af planen gik fint. Det blev til knap tre times fiskeri, inden regnen begyndte. Knap så fint var det, at ikke ørreder havde lyst til at tage fluen, selv om de jævnligt viste sig i vandet.

Fremme på pladsen viste det sig, at jeg ikke var den eneste, der havde fået samme ide. Vi var fire mand, og den ene gjorde mig selskab ude på vandet i en flydering. Jeg så ingen fisk, og tilsyneladende var der ikke nogen, der fangede noget. Efter en time forsvandt de øvrige, der sikkert havde arbejde at passe, og jeg havde pladsen for mig selv. Vandet var faldet, og der begyndte at strømme meget ferskvand ud fra kanalen. Og pludselig var der fisk, der viste sig i overfladen, men efter et par timer måtte jeg sande, at jeg ikke kunne få dem til at tage noget som helst.

Da jeg om aftenen tjekkede facebook, blev jeg derfor noget overrasket, da der var en fyr, som skrev, at han samme morgen på samme plads havde fanget fem fisk, fire små og en stor nedgænger. Billedet viste, at det var samme sted og den samme flotte solopgang, som jeg selv havde fotograferet. Jeg har ikke grund til at tro, at det skulle være forkert, men undrer mig blot over, at det havde forbigået min opmærksomhed. Jeg var nok så optaget af at fiske, hvor jeg fik fisk sidst, da jeg ikke bemærkede, hvad der skete bag mig.