I november og december blev det til mange ture ned til brakvandsgedderne på Møn og Sydsjælland, men så blev det først vinter med isdække og siden hård blæst, så derfor ingen ture i januar, men i lørdags så det endelig ud til at være muligt igen.
Forholdene tegnede lovende, men der var dog noget højvandet, hvilket kan være en ulempe på nogle af pladserne, så det afgjorde pladsvalget i første omgang: Vi valgte den ”sikre” plads.
Efter 1½ time med et enkelt forsigtigt hug til fire mand, måtte vi sande, at intet er sikkert i denne verden, og Henrik og jeg kørte videre til den – i højvande – usikre plads. Rino fulgte senere efter, mens Mads skulle hjem til andre gøremål. Da Rino nåede frem og ringede for at høre nyt, kunne vi heldigvis fortælle om geddefangst.


Og så gik det stærkt. Da jeg tog en pause på land efter 1½ times fiskeri, havde jeg haft 18 gedder i hånden, og de næste knap to timer gav yderligere 12. De andre nåede også over 20 gedder, der stort set alle lå på 60-80 cm. Henriks på 90 cm var en fin undtagelse.

Man tænker tit på geddefluer, som kæmpefluer med masser af materialer. Sådan behøver det ikke at være. I hvert ikke der, hvor vi fisker efter gedder. Mine 30 gedder blev fanget på de to fluer på billedet. Ganske lidt rødt og hvidt flash, det er det hele. Den ene flue havde dog nok en del mere materiale på, inden den kom i nærkontakt med gedderne.

Søndag tog Henrik og jeg igen turen sydpå. Vandet var steget endnu mere, men nu vidste vi jo, at der var fisk i farvandet. Vi fik også hurtigt nogle stykker, men derefter døde det ud i en times tid. Der kom dog gang i tingene igen, og vi fik henholdsvis 10 og 14 gedder i hånden, med Henrik som dagens topscorer. I tilgift fik han en rigtig flot aborre op ca. 45 cm.

Nu holder jeg godt øje med vejrudsigten. Det ser lovende ud for midtugen. Måske du skal med? Se under ”Guidede ture i pontonbåd” i menuen til højre.

Rino har lavet lidt video fra lørdagens tur. Se den her: https://www.youtube.com/watch?v=3XT6AL8h0lI&feature=youtu.be