Da jeg i går kørte syd på mod brakvandsgedderne, var jeg tæt på at få kolde fødder. Var forholdene nu faktisk til at sidde derude i en lille pontonbåd? Ville det ikke blive alt for koldt med en frisk nordenvind og var vandstanden ikke for høj?

Da jeg kørte hjemad havde jeg fået kolde fødder. Eller rettere: En kold fod. Efter et par timers fiskeri kom nemlig den – desværre – velkendte fornemmelse af kold vand, der langsomt siver ind. Under en tur på land blev foden besigtiget og ganske rigtigt: Den inderste sok var tæt på gennemblødt. Årsag var også til at se: Slid fra svømmefødderne på støvlen havde lavet et hul, så nu skal der lappes.

Men hvad med gedderne? Skulle jeg være blevet hjemme i varmen? Tja, efter knap en times fiskeri, havde jeg ikke set eller mærket noget, og tanken om en nultur begyndte at presse sig på, men så gav den næste time fem gedder. Solen var kommet frem, og måske var det en medvirkende faktor. I hvert fald gav det sidste drev ned over området 13 gedder mere, og pludselig var det en godkendt dag.

Men da var venstrefoden også fyldt med koldt brakvand, så trods de gode takter blev det afslutningen på en dag, hvor vandstanden var høj, vinden frisk og fødderne kolde.